18-daagse Het Grote Avontuur op Sumatra | Programma

Dag 1:    Vlucht Amsterdam – Jakarta – Medan
Dag 2:   Aankomst Medan
Dag 3:   Medan – Tangkahan
Dag 4:   Tangkahan
Dag 5:   Tangkahan – Bukit Lawang
Dag 6:   Bukit Lawang
Dag 7:   Bukit Lawang – Berastagi
Dag 8:   Berastagi – Samosir (Tobameer)
Dag 9:   Samosir (Tobameer)
Dag 10: Samosir – Padang Sidempuan
Dag 11: Padang Sidempuan – Bukit Tinggi
Dag 12: Bukit Tinggi
Dag 13: Bukit Tingi – Kerinci Seblat (Kersik Tuo)
Dag 14: Gunung Tujuhmeer
Dag 15: Kerinci Seblat
Dag 16: Kersik Tuo – Padang
Dag 17: Hotel – Vliegveld in Padang Minangkabau International Airport
Dag 18: Aankomst Amsterdam

 

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Jakarta – Medan  (Garuda)

U reist naar Indonesië met een erkende luchtvaartmaatschappij

Dag 2: Aankomst Medan

Aankomst op Kualanamu International Airport Medan, transfer naar het hotel en ‘s middags vrije tijd.

Dag 3: Medan – Tangkahan

U rijdt naar Tangkahan via Binjai en Tanjung Pura, onderweg bezoekt u verschillende dorpen waar u de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking kunt zien, aankomst in Tangkahan (een deel van het Leuser National Park). s Middags vrije tijd of wandelen in de omgeving van het hotel, gewoon om te genieten van de natuur van het tropisch regenwoud.

Dag 4: Tangkahan – Olifanten wassen & rivier safari

U wandelt naar het olifantenstation en vervolgens samen met de Mahout tijdens het wassen van de olifant en daarna voert u de olifant, na het voeren van de olifant kunt u genieten van het tuben door de rivier en wordt er gestopt bij de fantastische Buluh waterval waar u kunt genieten van de waterval waar u een natuurdouche kunt nemen en daarna kunt u genieten van zonnebaden en zwemmen op de rivier en genieten van een picknicklunch op het strand van de rivier. In de namiddag aangekomen bij het dorp kunt u in contact komen met de lokale bevolking, waar u de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking kunt zien en vervolgens terugkeren naar het gastverblijf door te wandelen, aangekomen bij het gastverblijf kunt u even uitrusten of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen en de waterval in de buurt van het gastverblijf.

Dag 5: Tangkahan – Bukit Lawang 

Vertrek vanuit Tangkahan naar Bukit Lawang per auto langs plantages en junglewegen, onderweg wordt gestopt bij plantages en verschillende interessante plaatsen zoals een school, palmoliefabriek (alleen van de buitenkant) en om te genieten van het panorama en de activiteiten van de lokale bevolking.

Dag 6: Bukit Lawang

We lopen naar de jungle om te beginnen met een jungle tracking om de natuur van het Leuser National Park te verkennen met hun flora en fauna, de mogelijkheid om Orang Oetan te zien in hun eigen habitat en andere soorten dieren zoals Thomas leaf monkeys, long tail macaque, gibbon, black gibbon en andere soorten flora en fauna van het tropisch regenwoud. Deze excursie duurt ongeveer drie uur en na de excursie keert u terug naar uw overnachtinghotel. s Middags vrije tijd om te genieten van de natuur van Bukit Lawang waar u ook kunt wandelen naar het dorp rond het hotel.

Dag 7: Bukit Lawang – Brastagi

U rijdt naar Brastagi via een nieuwe weg en passeert verschillende dorpen zoals Namu Ukur, Rumah Galuh en Simpang Kuta Buluh. Onderweg kunt u genieten van het panorama van de Sinabung vulkaan. In de namiddag komt u aan in Brastagi waar u een bezoek brengt aan het Lhumbini Park met een duplicaat van de Shwedagon pagode, de fruitmarkt en de Gundaling heuvel.

Dag 8: Berastagi – Samosir (Tobameer)

Na het ontbijt rijdt u vandaag via TELE naar Samosir eiland in het Tobameer. Onderweg stop bij : Dokan (om het traditionele dorp van de Batak Karo stam te zien); Sipisopiso waterval (vanaf hier kunt u genieten van het schilderachtige uitzicht op het Tobameer vanaf de noordelijke punt in combinatie met de 90 meter hoge waterval); Tele (een mooie plek om het meer vanaf het westelijke deel te overzien); Efrata (nog zo’n mooie waterval op weg naar Samosir eiland); Lumban Suhi-suhi (om de traditionele Tobanase huizen te zien waar we ook de vrouwen konden zien weven). Halverwege de middag komen we aan in het Tuktuk gebied op Samosir.

Dag 9:   Samosir (Tobameer)

We starten voor onze excursie van een volledige dag met de auto in het binnenland van Samosir eiland en onderweg bezoeken we bezienswaardigheden: Ambarita (om de stenen stoelen en tafels te zien die ooit gebruikt werden als executieplaats door de oude stamhoofden); Aek Natonang (hier kunnen we het kleine meer zien dat gevonden is op de top van Samosir eiland en het panorama uitzicht); Tomok (om de oude sarcofagen van de vroegere Sidabutar koningen en hun afstammelingen te zien)

In de namiddag keren we terug naar het hotel en hebben we vrije tijd.

Dag 10: Samosir – Padang Sidempuan 

We varen terug naar Parapat en bij aankomst in Parapat rijden we naar Padang Sidempuan, onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de traditionele markt in Balige Sigur-gur en Sipoholon Hot Springs. Voor aankomst in Padang Sidempuan, geniet van de natuur door te wandelen aan de oever van de Sarulla rivier, de rijstvelden-terrassen en aankomst in Padang Sidempuan.

Dag 11: Padang Sidempuan – Bukit Tinggi

Vanuit Padang Sidempuan rijden we naar Bukittinggi langs het tropische regenwoud van Rimba Panti en bezoeken we de peper-, vanille-, kardamon- en kaneeltuin. We passeren de evenaar bij Bonjol en komen ‘s middags aan in Bukittinggi, de charmante stad van de Minangkabau-bevolking.

Dag 12: Bukit Tinggi – Minangkabau rondreis

Vertrek vandaag naar Batusangkar via Tabek Patah, onderweg stopt u bij Rao-Rao voor een bezoek aan het traditionele Minangkabau dorp en een stop om het traditionele koffiemalen te zien, aankomst in Batusangkar rijdt u naar Pagaruyung voor een bezoek aan de kopie van het Paleis van het Minangkabau Koninkrijk, s Middags terug naar Bukittinggi via Padang Panjang en bezoek Pandai Sikat dorp om het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk te zien, aankomst in Bukittinggi stad bezoek aan Sianok Canyon (vanaf het panoramapunt), Fort-De-Kock, museum en markt. 

Dag 13: Bukit Tingi – Kerinci Seblat (Kersik Tuo)

De reis naar Kersik Tuo gaat via Muara Labuh. Onderweg passeert u het Singkarakmeer en de tweelingmeren (‘Bovenmeer’ en ‘Benedenmeer’), waarna u stopt bij het Minangkabau dorp en de Huruf W waterval.

Dag 14: Danau Gunung Tujuh

Overstappen per minibus naar Danau Gunung Tujuh National Park voor ongeveer 1 uur. Het Gunung Tujuh meer is een mysterieus groot meer dat op 1.995m boven de zeespiegel ligt en wordt omringd door oerwoud en 7 heuvels. De lunch wordt bij het meer geserveerd. Het ongerepte gebied rond het meer staat bekend als het leefgebied van Sumatraanse tijgers, Sumatraanse olifanten, apen en endemische Sumatraanse vogels, die in het bos rond het meer leven. De meeste dagen brengen we door met wandelen en het verkennen van de omgeving op zoek naar exotische dieren, vogels en planten.

Dag 15: Kerinci Seblat 

Na het ontbijt en ontspannen genieten van de sfeer rond het Kerinci Seblat National Park gebied, kan een reis worden gemaakt naar Kayu Aro Thee plantage, ontdek de omliggende rivieren en wees getuige van de activiteiten van de lokale gemeenschap.

Dag 16: Kersik Tuo – Padang

Bezoek de Semurup Hot Springs, de historische oude moskee met de reusachtige trommel en het Kerinci meer. Rijd vervolgens via Painan naar Padang en stop onderweg bij Bungus Beach.

Dag 17: Vertrek van Padang – Jakarta – Amsterdam

Vertrek via de luchthaven Minangkabau International Airport
Na het ontbijt vrije tijd tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven Minangkabau International Airport.

Dag 18: Aankomst Amsterdam

In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis.